Kennismakingsdagen Waarderende GemeenteOntwikkeling

'Back to basics'! Deze oproep wordt door de PKN gedaan in de beleidsnotitie 'Kerk 2025: waar een Woord is, is een weg'. Maar… Hoe doet u dat als gemeente? (Weer) een nieuwe structuur van vergaderen? Of zoekt u het vanuit de beweging van de kerkleden? Met deze kennismakingsdagen wordt een andere kijk op ‘terug naar de kern’ geïntroduceerd: Waarderende GemeenteOntwikkeling.

Wat levert de kennismakingsdag u op?

• U maakt kennis met de ‘waarderende’ stappen waarmee u als gemeente onderzoekt hoe u ‘als lichaam van Christus’ in de voetsporen van Jezus gaat.
  • U ontdekt hoe u hier met actief beleid vorm aan kunt geven.
  • U krijgt een werkvorm mee om thuis gebleven kerkenraadsleden enthousiast te maken.

De kennismakingsdagen worden tegen gesubsidieerd tarief aangeboden aan kerkenraadsleden uit een classis of ring die zich gezamenlijk of individueel kunnen aanmelden.
Datum en locatie: 6 april in Tiel, 25 mei in Dordrecht; de dagen kunnen op aanvraag ook bij eigen ring of classis worden gegeven.

Een beschrijving van dit aanbod op de site van de landelijke PKN vindt u hier.