Doordenking theologische onderbouwing

In GOEDEWIJN wordt de theologische onderbouwing van waarderende gemeenteopbouw beschreven. Maar daar is veel meer over te schrijven en geschreven, o.a. in de Amerikaanse literatuur (zie onder ´Meer over Waarderende Gemeenteopbouw´). En binnenkort hopen wij hier ook enkele doordenkingen te publiceren.

Aandacht voor de deprimerende kant

De weg naar het vinden van de kracht en de energie gaat niet altijd zonder problemen. Soms moet eerst de pijn van het verleden worden verwerkt. Verzoening als het ware. Het gevaar is dat dit in de praktijk van de waarderende gemeenteopbouw te weinig aandacht krijgt, en aandacht hiervoor is natuurlijk van groot belang. Een pdfartikel dat hier op in gaat, is te vinden in het Ouderlingenblad van september 2011. We zijn ook benieuwd naar uw reacties.